The origin

Ursprunget till "Marcus the series" är stöpt i ångest och misär, en smula självironi och mera ångest. Det hela började då jag (Marcus) satt av min tid vid högskolan i Skövde och fann att pengar ifrån CSN inte var något att ta för givet över huvud taget. Denna besynnerliga och fattiga situation bidrog till att jag förevigade början utav vårterminen i en seriestripp. Några veckor senare förevigade jag även en B-uppsatsångest i ytterligare en stripp och ytterligare någon vecka senare såg jag en notis om att Skövdes studenttidning "Kårkatt" sökte en serietecknare och en lång ångest-odyssé var ett faktum.

 

Jag fann att "Kårkatt" var ett bra forum för att få utlopp för mitt kusliga behov att förmedla saker ur mitt liv samt föra krig mot aktuella "fiender" man skaffat sig. Så förutom ångest handlade serierna om CSN, studentliv, någon lärare jag var arg på för stunden, CSN, den censurerande chefsredaktören på Kårkatt, CSN, CSN och CSN.

All denna påhittade upprättelse samt chansen att förmedla historier ur mitt liv till en intet ont anandes publik gav en välsmakande tillfredsställelse och sen dess har serieskapandet rullat på.

 

Nu har jag tagit examen och studentlivet är över men mitt liv är fortfarande besynnerligt och nya fiender (AMS) väntar runt varje hörn…